Skip to main content

Bevrijd je van de strijd met je lijf, jezelf & eten!

Word blij met je lijf en voel je zelfverzekerd, zonder je fulltime druk te hoeven maken over wat je wel of niet mag eten!

Ervaar weer de rust in je hoofd en in je lijf, waar je zo naar verlangt.

Laat mij je helpen liefdevolle & relaxte relatie met je lijf, met jezelf en met eten op te bouwen, zodat je weer blij bent met je lijf, zelfvertrouwen hebt en dat uitstraalt.

Download hier alvast mijn gratis e-book met de eerste 5 belangrijke stappen op weg naar een liefdevolle & relaxte relatie met je lijf, jezelf en eten.

Persoonlijke begeleiding compleet op jouw unieke situatie afgestemd.

Een bevrijding i.p.v. volhouden.

Gewicht loslaten zonder dieet.

De eerste stap is gezet.

Jij staat op het punt nu echt voor jezelf te kiezen, jezelf te bevrijden van de strijd met je lijf, jezelf en eten, zodat je weer blij bent met je lijf, zelfvertrouwen hebt en dat uitstraalt.

Dit is de vrijheid waar je naar hebt gezocht.

Rust in je hoofd en in je lijf.

Herken je dit?

 • Je leven wordt beheerst door wel of niet eten en diëten en dit geeft je zoveel onrust in je hoofd en in je lijf. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed.
 • Je zou willen dat je je lichaam zou kunnen omarmen.
 • Je hebt al van alles geprobeerd en niets helpt, waardoor je niet meer voelt wat goed voor je is.
 • Je staat altijd klaar voor een ander en hierbij vergeet je jezelf.
 • Je bent al jaren niet tevreden met je lijf.
 • Je weet echt wel wat wel en niet  goed voor je is en toch lukt het je, ondanks je goede voornemens, niet om je ideale gewicht te bereiken en te behouden.
 • Je voelt jezelf een emotie-eter, je beloont en troost jezelf met eten.
 • Je denkt dat je pas lekker in je vel gaat zitten als je slanker bent.
 • Je wacht diep van binnen met voluit leven en laat je geluk afhangen van hoe je eruit ziet.
 • Je zou willen dat je wat meer van jezelf zou houden.
 • Je ervaart een eenzame, eeuwige strijd en hebt het gevoel dat je dit wel voor altijd zult houden.

Hoe fijn zou het zijn als je….

 • rust in je hoofd en je lijf ervaart en al snel vergeet dat het ooit anders voor je was?
 • voorgoed verlost bent van dieet denken?
 • een liefdevolle relatie met je lijf, jezelf en eten hebt?
 • op een rustige en ontspannen manier een gezond en stabiel gewicht kan bereiken en behouden?
 • weer kunt voelen wat echt belangrijk voor je is?
 • kunt eten zonder schuldgevoel en schaamte?
 • weer de energie hebt om voluit te leven?
 • lekker in je vel zit en blij voor de spiegel staat?
 • weer de regie over je leven hebt, dat jij jouw leven leeft?
 • gaat voelen dat je het waard bent om goed voor jezelf te zorgen?
 • jezelf weer volledig kunt omarmen?
 • weer blij bent met je lijf, zelfvertrouwen hebt en dat uitstraalt?

Dit is allemaal mogelijk als jij leert jezelf te bevrijden van de strijd en weer een liefdevolle relatie met je lijf, jezelf en eten op bouwt.

Ik creëer een veilige plek voor jou, waar jij vanuit rust en balans voor jezelf mag kiezen en jezelf bevrijd van wat jou hier (onbewust) in beperkt.

Je gaat weer voelen dat je het waard bent om goed voor jezelf te zorgen, zodat je weer blij bent met je lijf, zelfvertrouwen ervaart en dat uitstraalt!

Laat voor de laatste keer gewicht los en ervaar rust in je hoofd en in je lijf.

Even voorstellen

Ik ben Petri Pennings en ik geloof oprecht dat ieder mens alles al in zich heeft, alleen soms weet je niet meer hoe je daarbij komt.

Het is mijn missie om anderen te laten voelen wat congruent is, wat in lijn is met wie je ten diepst van binnen bent, zodat de relatie met jezelf en met anderen weer in balans is.

Vanuit die balans maak jij de beste keuzes.

Want ik geloof erin dat alleen wanneer je dit ervaart, je een liefdevolle en relaxte relatie met je lijf, jezelf en eten gaat creëren.

Dit was ook voor mij niet altijd zo en toch blijft het een rode draad in mijn leven.

De eerste jaren van mijn 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg werkte ik als operatieassistent in een ziekenhuis waar we gespecialiseerd waren in het opereren van mensen met overgewicht. Daar werd ik voor het eerst geraakt door de verhalen. Ik miste dat waar ik in geloof; oprechte aandacht voor de mens achter het symptoom. Wat was de echte oorzaak van het overgewicht? Waar gaat het diep van binnen over?

Zelf worstelde ik jaren met mijn gewicht en was ik nooit tevreden met mijn lijf en met mezelf. Ik deed regelmatig een dieet en emotioneel was ik niet altijd in balans.

Na een intense wake-up call, waarvan ik inmiddels zelfs kan zeggen dat ik er dankbaar voor ben, besloot ik om nooit meer mijn onderbuikgevoel te negeren en beter voor mezelf te gaan zorgen. Het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben, terug bij mijn gevoel en met oog voor verbinding.

Wat begon als persoonlijke ontwikkeling werd mijn passie. Vanuit die innerlijke balans werd ik weer blij met mijn lijf en met mezelf én viel ik ook blijvend af. Dat straalde ik uit en steeds meer mensen kwamen vragen hoe ik dat gedaan had. Ik voelde dat wat ik over mezelf geleerd had en wat het mij bracht niet alleen voor mij bedoeld was. Ik besloot mijn hart te volgen en in 2019 ben ik mijn praktijk gestart.

Dankbaar ben ik dat ik nu een veilige plek mag creëren voor vrouwen die een strijd ervaren met hun lijf, met zichzelf en eten. Om vanuit rust en balans voor zichzelf te kiezen, zich te ontdoen van de ballast die ze met zich meedragen, het gewicht los te laten en te gaan voelen wie ze diep van binnen zijn. Zodat ze weer blij zijn met hun lijf, zelfvertrouwen ervaren en dat uitstralen. Gewicht loslaten is slechts het begin van jouw leven vol rust en zelfvertrouwen.

Zij gingen je voor

Waar ik tegen aan liep toen ik bij Petri kwam was de eeuwige strijd die ik had. Niet kunnen afvallen. Het gevoel dat mijn lijf niet kon loslaten. Voor mijn gevoel zaten er nog blokkades en dingen die ik meezeulde uit mijn verleden.
Het traject, bevrijd je van de strijd, dat zinnetje alleen al! Het sprak mij enorm aan. Ik wilde ook zo ontzettend graag bevrijd worden. Bevrijd van het altijd diëten, bevrijd van dingen uit mijn verleden.
Ik vond het mega interessant wat Petri mij allemaal vertelde. Ik keek er ook echt naar uit om met Petri aan de slag te gaan. Mijn gevoel zei ook dat ik op de juiste plek zat. De hypnotherapie was een ervaring om nooit meer te vergeten. Ik was er echt van onder de indruk. Je moet het zelf hebben meegemaakt om te weten wat dat voor je doet. Echt geweldig.
Het grote verschil is dat er aan je onderliggende blokkades, gebeurtenissen, trauma’s gewerkt wordt zonder dat je voor de zoveelste keer weer alles moet vertellen. Er gebeurt echt iets maar vooral het doet ook echt iets.

Het resultaat is dat ik nooit meer de woorden diëten of lijnen ga gebruiken. Ik heb mijn lifestyle/eetpatroon veranderd en dat bevalt me zo goed, ik wil echt niet meer terug en die behoefte heb ik ook helemaal niet. Het heeft me zoveel rust gebracht. Heerlijk! Ik ben al wat kilo’s kwijt, maar vooral ook veel centimeters. Ik ben veel ballast kwijt en voel me daardoor lichter, zelfverzekerder en positiever. In mijn hoofd ben ik ook al slanker dan dat ik op het moment ben en dat voelt zo goed. Dat straal je dan ook uit. En wat is nu belangrijker, het getalletje op de weegschaal of hoe je je eigen van binnen voelt en uitstraalt.
Petri is een integer, lieve, leuke, spontane vrouw. Je voelt je welkom en meteen op je gemak. Dus wil je echt aan jezelf werken of voor eens en altijd van je strijd af dan ben je ByPetri aan het juiste adres. Ik ben in ieder geval mijn vriendin die dit traject met veel succes eerder heeft doorlopen enorm dankbaar, ze had me geen mooier cadeau kunnen geven.

Anne-MarieBevrijd je van de strijd

Na de zoveelste dieetpoging, moest er weer wat veranderen. Ik zocht rust en tevredenheid met mezelf en daarbij hoort dus gewicht verliezen. Ik wilde iets anders. Een verandering van lange duur…..
De overtuiging van Petri dat dit echt voor mij zou werken, maakte dat ik besloot het te gaan doen. Petri en ik zijn jaren collega’s geweest vanuit het ziekenhuis en ze kent me dus goed. Ik wilde dit zeker wel proberen omdat ik echt verandering zocht…
Ik heb het als zeer prettig ervaren. Er is goed naar me geluisterd. We zijn het samen aan gegaan. Het grote verschil met voor dit traject is dat het me heel veel rust heeft gebracht. Ik ben wat liever voor mezelf en ben afgevallen zonder een heel streng dieet. Ik voel me goed en ben veel blijer met mezelf.
Daarnaast ben ik ook heel veel centimeters omvang verloren. Mijn kleding zit lekkerder en ik straal weer….
Ik heb altijd een goede klik met Petri gevoeld. Wat denk ik erg belangrijk is voor dit traject. Als je verandering op de lange termijn wilt, doe het. Daar waar eerst mijn gewicht het belangrijkste was over hoe goed ik me voel, is dat veranderd. Ik pak iedere dag een momentje voor mezelf en dat geeft rust. In alles…

AdriënneComplete virtuele maagband

Levenslang was ik aan het lijnen, elke keer weer een nieuwe poging, wat dan altijd maar voor kort werkte. Ik was benieuwd hoe dit traject ging. Het is is heel anders dan een lijnpoging, het is je mindset veranderen. Zo had ik het nog nooit benaderd. Ik vond het spannend om in hypnose te gaan, maar dit bleek heel fijn te zijn. Echt elke dag even een momentje voor jezelf, ik kwam heel erg tot rust. Ik ben veel rustiger in mijn hoofd, niet meer bezig met lijnen. De weegschaal die weg moet in dit traject, was voor mij echt een gouden zet. Ik ben 10 kilo afgevallen en heb veel meer rust gekregen. Petri straalt heel veel rust uit! Ik voelde me veilig bij haar om al mijn problemen te uiten. Heb veel over mezelf geleerd.

VanessaComplete virtuele maagband

Afvallen lukte maar niet. Het voelde echt alsof dit het moment was dat het moest gebeuren. Ik vond het een praktisch goed uitvoerbaar stappenplan. Het traject heb ik ervaren als emotioneel intensief, confronterend en eerlijk. Het grote verschil is dat ik me bewust ben van mijn gewoontes en mijn keuzes. Ik heb geleerd om eerlijk te zijn tegen mezelf. Ik ben ruim 10 kilo afgevallen, heb mijn uiteindelijke doel nog niet bereikt en ik ga ervoor! Het gaat over gewoontes aanpakken en de diepere oorzaak daarvan. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Ik heb het contact met Petri als prettig ervaren en raad het dan ook aan.

D.Complete virtuele maagband

Als je weet wat de oorzaak is van je strijd met je lijf, jezelf en eten en je je bewust wordt van de ballast die je onbewust met je meedraagt, leer je om jezelf hiervan te bevrijden. Je maakt vanzelf betere keuzes voor jezelf en gewicht loslaten is slechts het begin van jouw leven vol rust en zelfvertrouwen.

Klinkt dit als een bevrijding voor jou?

Mijn programma’s

Bij mijn programma’s draait het erom dat jij je weer goed voelt op dat diepgewortelde niveau, jouw onderbewustzijn. Daar zit jouw innerlijke kracht. Ik geef je alle handvatten om de strijd met je lijf, jezelf en eten los te laten, zodat je weer voelt wat echt belangrijk voor je is. Wat je echt diep van binnen nodig hebt. Je krijgt een relaxte relatie met eten en dat geeft rust in je hoofd en in je lijf.

Bevrijd je van de strijd

 • Uniek en persoonlijk 1-op-1 op maat traject.
 • 5 sessies met o.a. hypnose, EMDR, Havening Techniques®, EFT en (systemische)coaching geheel afgestemd op jouw unieke situatie en behoefte.
 • Stappenplan met de unieke ByPetri methode; in acht stappen bevrijd van de strijd.
 • Hypnose audio’s voor thuis om je onderbewustzijn te programmeren naar helpende gewoonten en gedachten.
 • Gedurende het hele programma persoonlijke begeleiding via email of telefoon.
 • De oorzaak van je strijd aanpakken i.p.v. jezelf dingen onthouden.
 • Je kan je gevoelens beter herkennen, begeleiden en doorvoelen zonder daarbij naar eten te grijpen.
 • Werken aan een beter zelfbeeld vanuit eigenwaarde en zelfvertrouwen.
 • Je leert naar je lichaam luisteren. Lichaam en geest in balans te brengen.
 • Je herkent saboterende gedachten als het om eten gaat en vangt jezelf daarbij op.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit traject?

Complete virtuele maagband

 • 5 hypnosesessies van 1 uur, 1,5 uur tot 2 uur, waarin je stap voor stap begeleid wordt naar het plaatsen van de maagband.
 • 3 hypnose audio’s (thuis sessie)
 • 2 weeg- en meetmomenten
 • Gedurende het hele programma persoonlijke begeleiding via email of telefoon.
 • 8 stappenplan, dat speciaal gemaakt is om het onderbewustzijn te trainen naar gewenste eetgewoonten en gedrag.
 • De oorzaak van het overgewicht wordt aangepakt, evenals het verlangen naar bepaalde voedingsmiddelen.
 • Door een makkelijk en zeer doeltreffend dagmenu wordt gewaarborgd dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor dit traject?

Ik begeleid je tijdens mijn trajecten intensief zodat jij een liefdevolle en relaxte relatie met je lijf,  jezelf en eten krijgt. Om jezelf weer de aandacht te geven die je verdient en je lekker in je vel te voelen.

Ervaren wat je lichaam je te vertellen heeft, zodat jij gaat merken dat je die chips, chocolade, wijn of andere beloning of verdoving helemaal niet nodig hebt.

Je gewicht is slechts een nummer. Jij bent een mens en daar wil ik verbinding  mee.

Zij gingen je voor

Ik had een ongezonde relatie met eten. Door te eten uit emotie of vermoeidheid was ik te zwaar en daar voelde ik mij helemaal niet prettig bij.
De afgelopen jaren was ik moe door een schouderprobleem. Veel operaties, veel hersteltrajecten, slecht slapen en zoeken naar een andere invulling qua werk, maakten dat ik niet de energie had hiermee aan de slag te gaan. Een prothese bracht veel verbetering en daarmee kwam ook de ruimte om met mijn overgewicht aan de slag te gaan.
Vanaf het eerste moment voelde het veilig en heel vertrouwd. Je hebt een hele prettige, empatische manier van communiceren en door je openheid is de drempel om te delen erg laag. De (zelf)hypnoses hebben mij enorm geholpen om mijn ongezonde relatie met eten te verbreken. Doordat er regelmatig persoonlijke dingen terugkwamen in de hypnose sessie voelde het ook als een sessie speciaal voor mij.
Het grote verschil is rust in mijn hoofd en niet meer continu bezig hoeven te zijn met wat wel en niet te eten. Gezond en minder eten voelt nu als "het normaal' en dat is erg fijn. Na 6 maanden durf ik ook wel te zeggen dat het een blijvende verandering is. Ik voel me zoveel lekkerder in mijn vel. Het resultaat is nu 16 kg gewichtsverlies (sinds de laatste meting). Een gezond eetpatroon en veel lekkerder in mijn vel.
Gewoon doen 😉 Afvallen en gezond eten is nu geen opgave meer maar het nieuwe normaal en dat maakt het zoveel makkelijker. Bereikt op een hele prettige manier. Dat gun ik iedereen.

AstridComplete virtuele maagband

Het grootste probleem dat ik had toen ik bij Petri kwam was dat ik heel erg aan het emotie-eten was. Ik at als ik me verdrietig voelde, als ik me boos voelde, maar ook om alles te vieren als ik blij was. Ik verzon redenen waarom ik wel iets lekkers kon eten of ik nou blij/verdrietig was. Ik vond het traject heel erg fijn, het was heel erg duidelijk wat er ging gebeuren en de communicatie was heel erg open. Voor mij was de regressie het meest waardevol omdat ik me toen realiseerde waar het probleem ooit begonnen was en hebben we dat opgelost. Het grootste verschil voor mij is dat ik gestopt ben met emotie-eten en zelfs over het algemeen veel gezonder ben gaan eten en ook met veel meer aandacht voor het eten. Ik let veel meer op wat ik in mijn lichaam stop en of ik dat wel wil. Petri heeft me geholpen om te 'leren' voor mijn onderbewustzijn om dit te doen en te blijven doen. Ik heb bereikt dat ik veel beter in mijn vel zit, ik voel me beter over mezelf en straal dat ook uit. Ik heb geleerd dat iets lekkers hebben mag, maar de trek niet moet komen vanuit een emotie maar vanuit honger. Ik ben in het traject al meerdere kilo's kwijt geraakt en mijn zelfvertrouwen is heel veel gegroeid. Ik zou anderen aanraden om met Petri samen te werken, omdat het een verandering is in je leefstijl en het geen dieet is. Het heeft voor mij nooit gevoeld als een dieet of dat ik iets niet mag eten, wat er juist voor zorgt dat het heel goed vol te houden is en je eigenlijk niet anders wil dan je lichaam vullen met gezonde producten. De communicatie was altijd open en duidelijk en je staat echt klaar voor je cliënten, dit merk je en geeft een goed gevoel.

MirtheBevrijd je van de strijd

Afvallen lukte maar niet. Het voelde echt alsof dit het moment was dat het moest gebeuren. Ik vond het een praktisch goed uitvoerbaar stappenplan. Het traject heb ik ervaren als emotioneel intensief, confronterend en eerlijk. Het grote verschil is dat ik me bewust ben van mijn gewoontes en mijn keuzes. Ik heb geleerd om eerlijk te zijn tegen mezelf. Ik ben ruim 10 kilo afgevallen, heb mijn uiteindelijke doel nog niet bereikt en ik ga ervoor! Het gaat over gewoontes aanpakken en de diepere oorzaak daarvan. Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Ik heb het contact met Petri als prettig ervaren en raad het dan ook aan.

D.Complete virtuele maagband

Levenslang was ik aan het lijnen, elke keer weer een nieuwe poging, wat dan altijd maar voor kort werkte. Ik was benieuwd hoe dit traject ging. Het is is heel anders dan een lijnpoging, het is je mindset veranderen. Zo had ik het nog nooit benaderd. Ik vond het spannend om in hypnose te gaan, maar dit bleek heel fijn te zijn. Echt elke dag even een momentje voor jezelf, ik kwam heel erg tot rust. Ik ben veel rustiger in mijn hoofd, niet meer bezig met lijnen. De weegschaal die weg moet in dit traject, was voor mij echt een gouden zet. Ik ben 10 kilo afgevallen en heb veel meer rust gekregen. Petri straalt heel veel rust uit! Ik voelde me veilig bij haar om al mijn problemen te uiten. Heb veel over mezelf geleerd.

VanessaComplete virtuele maagband

Na de zoveelste dieetpoging, moest er weer wat veranderen. Ik zocht rust en tevredenheid met mezelf en daarbij hoort dus gewicht verliezen. Ik wilde iets anders. Een verandering van lange duur…..
De overtuiging van Petri dat dit echt voor mij zou werken, maakte dat ik besloot het te gaan doen. Petri en ik zijn jaren collega’s geweest vanuit het ziekenhuis en ze kent me dus goed. Ik wilde dit zeker wel proberen omdat ik echt verandering zocht…
Ik heb het als zeer prettig ervaren. Er is goed naar me geluisterd. We zijn het samen aan gegaan. Het grote verschil met voor dit traject is dat het me heel veel rust heeft gebracht. Ik ben wat liever voor mezelf en ben afgevallen zonder een heel streng dieet. Ik voel me goed en ben veel blijer met mezelf.
Daarnaast ben ik ook heel veel centimeters omvang verloren. Mijn kleding zit lekkerder en ik straal weer….
Ik heb altijd een goede klik met Petri gevoeld. Wat denk ik erg belangrijk is voor dit traject. Als je verandering op de lange termijn wilt, doe het. Daar waar eerst mijn gewicht het belangrijkste was over hoe goed ik me voel, is dat veranderd. Ik pak iedere dag een momentje voor mezelf en dat geeft rust. In alles…

AdriënneComplete virtuele maagband

Niets is zo kostbaar als je lichaam en je mentale gezondheid.

 

En kost het je nu al niet te veel?

Die continue strijd kost je zoveel energie.

Stel je voor dat je over een aantal jaren terugkijkt.

Wat heb je allemaal gemist en kon je nooit echt voluit leven en genieten van samen zijn met je familie en vrienden, omdat je

 • Alleen maar bezig was met je lijf, met wat je wel of niet mocht eten?
 • Bang was dat dat leuke feestje of uitje net in jouw dieet viel.
 • Weer een etentje moest missen, omdat je niet ‘gewoon’ mocht eten van jezelf.
 • Jarenlang punten moest tellen en moest afzien.
 • Bijzondere momenten uitstelde op basis van je gewicht, kledingmaat of zelfbeeld.
 • Alles overschaduwd werd door hoe je over jezelf dacht?

Wat als je nu niet voor jezelf kiest, hoe lang houd je dit nog vol?

En is dit het voorbeeld van wie je wilt zijn?

Wil je weer lief voor je lichaam zijn of neem je je lichaam voor lief?

Wanneer jij nu voor jezelf kiest en jezelf bevrijd van de strijd dan:

 • ervaar je een relaxte relatie met eten
 • heb je weer rust in je hoofd en in je lijf
 • voel je je blijvend bevrijd en vol energie
 • heb je weer zelfvertrouwen

en dat straal je uit!

Je bevrijden van de strijd met je lijf, met jezelf en eten is de meest waardevolle investering.

Ik geloof in veranderen door aan jezelf te werken.

Zodat er nieuwe inzichten en doorbraken zullen zijn.

Breng je angsten in kaart, leer je pijn te begrijpen en ontdek hoe leuk je jezelf vindt.

Ben jij er klaar voor om de strijd los te laten?  Zodat je weer de rust en de vrijheid ervaart waar je zo naar verlangt?