Skip to main content

We herhalen wat we niet helen….

Herken je dit?

 • Je hebt last van bepaalde herinneringen en daar wil je graag de lading van af?
 • Je hebt last van bepaalde beelden en de bijbehorende lichamelijke en/of emotionele reacties belemmeren je in je dagelijks leven?
 • Je vindt jezelf diep van binnen niet de moeite waard of niet goed genoeg?
 • Je ondervindt last van een specifieke angst en/of fobie?
 • Je maakt je overmatig zorgen?
 • Je voelt je vaak machteloos?
 • Je ervaart boosheid, woede of wraakgevoelens?
 • Je bent bang om de controle te verliezen?
 • Je vermijdt bepaalde situaties?
 • Je wilt ervoor eens en voor altijd mee afrekenen?
 • Je wilt graag wat sterker in je schoenen staan?
 • Je zelfvertrouwen kan wel een upgrade gebruiken?

Tijd heelt niet alle wonden…

Hoe fijn zou het zijn als….

 • Jij weer de regie hebt over jouw leven, dat jij jouw leven leeft?
 • Je weer rust in je hoofd en in je lijf ervaart en al snel vergeet dat het ooit anders voor je was?
 • Je nu écht ergens mee afrekent?

EMDR gaat je helpen!!

Herken je dit?

 • Je hebt last van bepaalde herinneringen en daar wil je graag de lading van af?
 • Je hebt last van bepaalde beelden en de bijbehorende lichamelijke en/of emotionele reacties belemmeren je in je dagelijks leven?
 • Je vindt jezelf diep van binnen niet de moeite waard of niet goed genoeg?
 • Je ondervindt last van een specifieke angst en/of fobie?
 • Je maakt je overmatig zorgen?
 • Je voelt je vaak machteloos?
 • Je bent bang om de controle te verliezen?
 • Je vermijdt bepaalde situaties?
 • Je wilt ervoor eens en voor altijd mee afrekenen?
 • Je wilt graag wat sterker in je schoenen staan?
 • Je zelfvertrouwen kan wel een upgrade gebruiken?

Tijd heelt niet alle wonden…

Hoe fijn zou het zijn als….

 • Jij weer de regie hebt over jouw leven, dat jij jouw leven leeft?
 • Je weer rust in je hoofd en in je lijf ervaart en al snel vergeet dat het ooit anders voor je was?
 • Je nu écht ergens mee afrekent?

EMDR gaat je helpen!!

Jij hebt alles in je om in je kracht te staan. Soms weet je alleen niet meer hoe je bij deze innerlijke kracht komt. Samen ontdekken we welke herinneringen en gedachten hierover jou nog in de weg staan. We brengen ze aan het licht en maken ze hanteerbaar.

Trauma

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in je leven. Een groot deel van die ervaringen ‘verwerk’ je op eigen kracht. Soms ontwikkelen zich mentale klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties, een laag zelfbeeld of een verminderd gevoel van eigenwaarde.

EMDR is bedoeld voor de behandeling van deze en andere trauma gerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

Het klinkt zo zwaar, een trauma, en toch lopen velen van ons met een soort trauma rond.

Een trauma is een gebeurtenis of een reeks aan gebeurtenissen die ingrijpend waren voor je en die impact hebben op je huidige gedrag gedachten en gevoelens. Het gaat om een angstige of stressvolle situatie die je deed verkrampen, verstijven of bevriezen. Soms herinner je je het moment niet eens als traumatisch.

Het kan iets heel ‘eenvoudigs’ zijn: je wilde helpen en je werd uitgelachen; je werd genegeerd door vriendinnen; er werd opgeschept over je broertje of zusje waardoor je het gevoel kreeg dat je er niet toe deed. Zo’n gebeurtenis lijkt eenvoudig, maar de impact is groot. En het kan ook een zeer heftige gebeurtenis zijn: vernedering, harde/moeilijke opvoeding, overlijden van een naaste, ongeluk, mishandeling. Door een trauma ben je vaak onbewust iets over jezelf gaan geloven: ik ben niet goed genoeg, ik ben niet lief genoeg, ik ben schuldig, ik kan niemand vertrouwen, ik ben niet de moeite waard, etc.

Waarvoor is EMDR nog meer geschikt?

Er is steeds meer bewijs dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie, eetstoornissen en verslavingen. Om deze reden pas ik EMDR o.a. ook bij emotie-eten toe, meestal als onderdeel van een breder behandelplan.

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende, stressvolle, angstige of eenzame ervaring in hun leven. Of wanneer deze ervaringen een nadrukkelijke rol blijven spelen. EMDR is een effectieve behandelmethode voor mensen met een trauma, bij angsten, fobieën of andere klachten, zoals een laag zelfbeeld of een verminderd gevoel van eigenwaarde.

EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode, die al bij veel mensen tot een doorbraak heeft geleid.

Werkt EMDR?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Als het gaat om een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan ben je vaak al na enkele sessies in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling uiteraard langer. Voor dit soort problematiek verwijs ik je door naar een psycholoog gespecialiseerd in EMDR, omdat dit buiten mijn werkveld en expertise ligt.

Hoe weet je of EMDR bij jou kan worden toegepast?

In het begin van de EMDR-therapie zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van je klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder je persoonlijke draagkracht en de last die je van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of EMDR bij jou gebruikt kan worden of dat er een andere therapievorm van meerwaarde voor je zal zijn.

Welke voorbereidingen zijn nodig?

EMDR werkt vaak snel. Daarnaast kan het ook een intensieve therapie zijn. Daarom zal ik je niet alleen vertellen wat ik ga doen en waarom, maar ook uitgebreid bespreken hoe jij je emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven.

Hoe gaat EMDR in zijn werk?

Als therapeut zal ik vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Eerst gebeurt dit om meer informatie over de traumatische beleving te verzamelen. Daarna wordt het verwerkingsproces opgestart. Er zal door mij gevraagd worden de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Maar nu gebeurt dit in combinatie met een afleidende stimulus. In veel gevallen is dat mijn hand.

Er wordt gewerkt met ‘sets’ (= series) stimuli. Na elke set wordt er even rust genomen.

Ik zal je steeds vragen wat er in je gedachten naar boven komt. De EMDR-procedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en  beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er wat. Na elke set word je gevraagd jezelf  te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna er een nieuwe set volgt.

Wat zijn de te verwachten effecten?

De sets zullen er langzamerhand toe leiden dat je herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker voor je om aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook je herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner. Maar het kan ook zijn dat minder onprettige aspecten van dezelfde situatie naar voren komen. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven. Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in je levensgeschiedenis.

Hoe werkt EMDR?

Een verklaring voor de werkzaamheid van EMDR is dat het terugdenken aan een nare herinnering in combinatie met het maken van oogbewegingen ervoor zorgt dat het natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd. Omdat een traumatische herinnering wanneer deze in gedachten wordt genomen zowel levendig als intens is, kost dit betrekkelijk veel geheugen capaciteit. Maar het zo snel mogelijk volgen van de vingers van de therapeut, zoals dat bij EMDR gebeurt, kost ook geheugencapaciteit. Door deze concurrentie van werkgeheugentaken is er weinig plaats voor de levendigheid en de naarheid van de herinnering. Dit biedt je de mogelijkheid om een andere betekenis aan de gebeurtenis te geven.

Wat bied ik?

Ik ben onder andere opgeleid in EMDR en zet EMDR in als tool om jou zo snel mogelijk te helpen met het realiseren van je doelstelling. Met EMDR kunnen we zowel de lading van herinneringen uit het verleden af halen, jou in het hier en nu meer in je kracht laten staan, de angst voor bepaalde toekomstbeelden ontkrachten, als wel werken aan een hoger zelfbeeld en het vergroten van je gevoel van eigenwaarde.

De ervaring is dat behandeling met EMDR kort en krachtig is en met blijvende resultaten.
Over het algemeen zijn er afhankelijk van je specifieke doelstelling 1 tot 3 sessies nodig om een probleem op te lossen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij EMDR gaat het om een goede samenwerking tussen jou en mij. Daarom begint een traject altijd met een gratis en vrijblijvende telefonische kennismaking van 30 minuten. Deze kun je zelf inplannen in mijn agenda via onderstaande knop.

Tijdens de kennismaking kijken we samen of er een klik is en of het goed voelt om samen te gaan werken. Indien dit voor ons allebei zo voelt, zullen we vervolgens een eerste afspraak inplannen.

Je krijgt dan een mail van mij waarin je afspraak wordt bevestigd en waarin allerlei praktische informatie staat vermeld. Ook stuur ik je een intakeformulier, drie draagkracht testen, om te checken of EMDR een geschikte therapie voor je is en een behandelovereenkomst ter voorbereiding.

Een eerste sessie duurt maximaal 2 uur. We beginnen de eerste sessie altijd met een uitgebreid voorgesprek. Tijdens dit voorgesprek neem ik graag de tijd om te bespreken hoe EMDR precies werkt en wat ik van jou verwacht tijdens de sessies. Tijdens het voorgesprek bespreken we ook eventuele vragen en/of opmerkingen. Wederzijdse verwachtingen komen uitgebreid aan bod.
Daarnaast bespreken we uiteraard ook jouw doelstelling voor de therapie.
Wanneer we jouw doelstelling helder hebben en al je vragen zijn beantwoord, zullen we beginnen met de EMDR.

Heb je nog vragen?

Kijk dan helemaal onderaan deze pagina nog even bij de veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet bij?
Mail me dan gerust!

Wat vraag ik van jou?

Ik beloof jou dat ik mijn volledige kennis en ervaring in zal zetten om jou te helpen je doelstellingen te behalen. Als therapeut weet ik wat ik moet doen om jou naar je eigen oplossing te begeleiden.
Wat ik van jou vraag is 100 % commitment en dat je mijn suggesties opvolgt.

Tarieven

Eerste sessie: €195

De eerste sessie duurt 1,5 tot 2 uur. De reden dat deze sessie langer duurt is vanwege het voorgesprek over EMDR. En het bepalen van de juiste doelstelling.

Vervolgsessie: € 165

Vervolgsessies duren 1,5 uur.

Betaling

Voorafgaand aan de sessie via iDeal of aansluitend aan de sessie via een pinbetaling. Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Als je de afspraak binnen die tijd afzegt, wordt de volledig geplande sessie in rekening gebracht.

Ben je er klaar voor? Plan een belafspraak via onderstaande knop.

Zij gingen je voor

Ik kwam bij Petri vanwege trauma's van vroeger, waardoor ik blokkades en flashbacks had. Tijdens de vakantie merkte ik (door de rust die ik had) dat ik er veel te veel mee bezig was en ik werd me heel bewust van alle triggers. Ik vond het op het begin spannend, omdat ik niet echt wist wat mij te wachten stond. Uiteindelijk ben ik super opgelucht dat ik de stap heb genomen en het heeft mij heel goed geholpen.
Ik heb geen last meer van de trauma's en merk ook geen triggers meer. Ook voel ik me veel lichter en vrienden merken op (die er niks van weten) dat ik beter in mijn vel zit.
Ik ervaar geen last meer en kijk positiever naar de toekomst.
Petri is een hele lieve vrouw en het voelt heel vertrouwd om met haar te praten. Ze is ook erg laagdrempelig waardoor het allemaal nog makkelijker gaat.

LoesEMDR

Mijn grootste probleem toen ik voor de eerste keer bij Petri kwam was mijn gewicht. Door de hypnotherapie, door de gesprekken die ik heb gehad met Petri kwam ik erachter dat mijn overgewicht helemaal niet mijn grootste probleem was.....
Er zaten andere dingen in de weg....
Trauma's die ervoor gezorgd hebben dat er blokkades zijn gecreëerd.
Ik kwam erachter dat ik totaal geen 'zelfwaardering', geen zelfliefde had. Ik kon mezelf niet accepteren, niet aankijken in de spiegel zoals ik was. En dan op de letterlijke manier. Mezelf, lichamelijk, altijd spiegelen aan een ander. Elke dag een strijd met eten....In overleg met Petri ben ik na het complete virtuele maagband traject, doorgegaan met EMDR sessies.
Na deze inzichten stond ik open voor verwerking van enkele trauma's waarvan ik dacht dat ze allang een plekje hadden gekregen, maar wat dus niet zo bleek te zijn! Door enkele EMDR sessies heb ik mijn trauma's kunnen aanvaarden en verwerken. Door verwerking van deze trauma's ben ik tot het inzicht gekomen dat ik al 15 jaar lang (dit tijdspad hing er aan mijn trauma), obsessief bezig ben geweest met mijn gewicht om naar niet tot de kern van mijn verdriet te komen. Ik erachter gekomen dat ik er mag zijn zoals ik ben, mijn zelfwaardering zit in een stijgende lijn!
Hierdoor hoef ik niet meer elke dag, van 's morgens vroeg tot 's avonds, bezig te zijn met eten, wat ik wel mag, wat ik niet mag, wat is wel goed voor me, wat is niet goed voor me. Ik heb die strijd los kunnen laten waardoor ik nu kan genieten van eten en daardoor ook steeds meer van mezelf mag en kan genieten zoals ik ben!
Binnen gekomen bij Petri omdat ik af wilde vallen, heb ik mijn laatste sessie bij haar afgerond als een heel ander mens!
Ik ben een opener, vrijer persoon geworden, die zichzelf weer in de spiegel aan kan kijken!
Petri biedt expertise, een luisterend oor, kan op z'n tijd streng zijn wat op dat moment nodig is, maar is er vooral voor jou.......!

Ik heb bij Petri een aantal intense maanden achter de rug, die heel anders geëindigd zijn zoals ik me aan het begin voor had kunnen stellen. En dan in de positieve zin van het woord! Zo intensief als het was, ik kijk er met veel geluk op terug.
Mocht ik in de toekomst ergens weer een keer een minder moment hebben of krijgen dan weet ik zeker dat ik Petri weer weet te vinden. Petri BEDANKT!

LiekeEMDR

Ik ervaarde een gebrek aan zelfvertrouwen.
Het zat mijn persoonlijke groei enorm in de weg en beperkte mijn mogelijkheden zowel op persoonlijk en professioneel gebied.
Het meest waardevol vond ik dat er echt naar je geluisterd wordt en niks van wat je voelt/ervaart is gek. Ik sta nu steviger in mijn schoenen en durf meer van mezelf te laten zien.
Ik voel nu dat ik goed ben zoals ik ben, dat ik stevig in mijn schoenen sta. Zowel personen in mijn naaste omgeving als collega's merkten op dat ik meer van mijzelf laat zien.
Omdat je door middel van een relatief kort traject echte resultaten kunt bereiken, waarbij echt naar je geluisterd wordt, maakt dat ik anderen zou aanbevelen om met Petri te werken.

YentlEMDR

Ik liep tegen een aantal trauma's aan uit het verleden. Het gevolg daarvan was angst voor mijn lichaam. In zoverre overheersend dat het mij belemmerde in mijn dagelijkse functioneren.
Eerder had ik dit al aangepakt met o.a. haptonomie, psoas massage en coaching. Het hielp me op veel vlakken maar helaas bleef de angst bestaan.
De EMDR-sessies die ik volgde bij Petri waren waardevol, omdat niet alleen de angst die ik voelde voor mijn lichaam werd aangepakt maar veel meer dan dat.
Ik merkte bijvoorbeeld na de sessie dat ik geen angst meer voelde tijdens het auto rijden. Iets wat mij vaak belemmerde, nadat ik jaren geleden met glad weer de macht kwijt over het stuur was kwijtgeraakt. Petri benoemde al dat er vaak meerdere ‘bomen omvallen’ wanneer je aan een situatie werkt, wat ik dus absoluut heb ondervonden.
Ik merk dat mijn EMDR nog steeds doorwerkt. Momenten waarop mijn angsten zich weer laten horen maar mijn gedachtenissen niet meer voelen als paniek. Ik kan al zoveel rustiger kijken naar mijn angst, het omarmen en op momenten zelfs loslaten. Ik vertrouw erop dat dit steeds een beetje meer gaat lukken. Veranderingen hebben nu eenmaal tijd en ruimte nodig om gevoeld te mogen worden.
Petri is een warme, sensitieve vrouw die met heel veel expertise een veilig gevoel creëert. De behandeling voelt niet als hocus pocus maar als een betrouwbare behandeling met veel resultaat.

SanneEMDR

Veelgestelde vragen

Met hoeveel sessies kan ik rekening houden?

Behandeltrajecten met EMDR zijn wisselend in het aantal sessies. Het aantal sessies dat nodig is verschilt per doelstelling en per persoon. Over het algemeen zijn er 1 tot 3 sessies nodig om een probleem helemaal op te lossen dan wel de klachten in sterke mate te verminderen.
Afhankelijk van je doelstelling of het probleem waarmee je komt, kan het soms meer omvatten.
Dit alles wordt uitgebreid besproken in de eerste sessie.

Kan ik na de sessie nog autorijden?

Ja, dat kun jij zeker. Ook na de sessie ben je weer volkomen alert.

Zijn er ook nadelen?

Na afloop van een EMDR-sessie kunnen de effecten nog even doorwerken en dat is goed. Toch kan dit in sommige gevallen de cliënt het idee geven even de regie kwijt te zijn, bijvoorbeeld als er nieuwe beelden of gevoelens naar boven komen. Vaak is het dan een geruststelling om te weten dat dit in de regel niet langer dan drie dagen aanhoudt. Daarna is er als het ware een nieuw evenwicht ontstaan. Het is aan te bevelen dat je als cliënt een dagboekje bijhoudt en opschrijft wat er naar boven komt. Deze dingen kunnen dan in de volgende sessie besproken worden.

Kan ik de EMDR therapie vergoed krijgen bij mijn zorgverzekering?

Nee. Hoewel ByPetri is aangesloten bij een beroepsvereniging worden de behandelingen niet vergoed door de zorgverzekering.

In sommige gevallen valt EMDR onder de Basis Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Dan wordt de behandeling uitgevoerd door een psycholoog en vergoedt de basisverzekering de kosten hiervan volledig. Om de kosten van EMDR vergoed te krijgen, stellen verzekeraars wel als voorwaarden dat er sprake moet zijn van een post traumatisch stresssyndroom. Je hebt hiervoor dan een doorverwijzing van je huisarts nodig. Houd er rekening mee dat de kosten van EMDR voor rekening komen van je eigen risico. Als je je eigen risico dit kalenderjaar nog niet (volledig) hebt verbruikt, betaal je (een deel van) de kosten dus ook zelf.

Heb je nog een vraag of een probleem wat hier niet tussen staat?

Stuur me dan even een mailtje: [email protected]
Dan kom ik hier zo snel mogelijk op terug.

Of plan een gratis en geheel vrijblijvende telefonische kennismaking.

Gratis telefonische kennismaking

Aangesloten bij

ByPetri valt als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op de logo’s om meer te lezen.

Registratie

CAT – registratienummer: 52992021-04-01