Skip to main content

Soundhealing

Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.

– Tao Meng

Hoe heerlijk zou het zijn als…

 • Je weer de stilte in jezelf kunt ontdekken?
 • Je contact kunt maken met je intuïtie, je innerlijke stem?
 • Je weer rust,ontspanning en kalmte in je hoofd en in je lijf ervaart?
 • Jouw slaap, concentratie en creativiteit verbetert en je je weer energiek voelt?
 • Je weer balans tussen lichaam en geest voelt?
 • Je nu eens wat vaker echt voor jezelf kiest?
 • Je jezelf toestaat om je te laten onderdompelen in een bad van klanken en trillingen.
 • Je even diep weg zou kunnen dromen uit alles wat ‘moet’?

Soundhealing is de kunst om met helende klanken en trilling, gevuld met een liefdevolle intentie, de natuurlijke harmonie van jouw lichaam en ziel te herstellen.

Diepe ontspanning spreekt het zelf herstellend vermogen van ons lichaam aan. Het enige dat ervoor nodig is, is liefdevolle zelfzorg. Nu echt voor jezelf kiezen.

Fijn om een soundhealing cadeau te doen aan jezelf. Of aan anderen die je liefhebt.

Wat zijn Klankschalen?

Klankschalen zijn ronde kommen van verschillende soorten metaal of kristal. Ze staan ook wel bekend als singing bowls.
Ze zien er prachtig uit en hebben elk hun eigen uniek geluid en hun eigen effect.
Klankschalen worden al eeuwen gebruikt in landen als China, Nepal, Tibet en Japan. Daar worden ze nog steeds gebruikt als kommen om uit te eten of voedsel in te bewaren. Ook als ritueelschaal bij offers en als muziek- en meditatie instrument, ter ondersteuning van ontspanning en herstel.

Welke instrumenten gebruiken we nog meer?

De basis van de soundhealing wordt gevormd door verschillende soorten klankschalen. Daarnaast maak ik intuïtief gebruik van een rijke set aan instrumenten waar een potentieel helende kracht vanuit gaat. Koshi’s, gong, oceandrum, chacapa, rainstick, cabalonga, chime, kalimba, tongue steel drum, sjamanendrum, belkoorden, ratels etc.

Hierdoor zal geen enkele sessie hetzelfde zijn.

Wat is de werking en het effect van de klankschalen en andere instrumenten?

Alles in de natuur bestaat uit trillingen. Wanneer een klankschaal wordt aangestreken of aangeslagen met een klopper brengt de schaal een klank en een trilling op een hoge frequentie voort. Dit werkt diep in op het lichaam en beïnvloeden de cellen. Dit heeft een positief effect op lichaam en geest.
Klank is hoorbaar geworden trilling. Klank hoor je, klank voel je.

Trillingen van een klankschaal werken in op ons lichaam. De klank en frequentie van de klankschalen en andere instrumenten raken ons in ons hele zijn. De trillingen resoneren door in elke cel van ons lichaam. Je luistert met je lichaam. Juist als je niets probeert te veranderen krijgt je lichaam de ruimte voor het zelfherstellende vermogen wat het al heeft.

Omdat ons lichaam voor gemiddeld 70% uit water bestaat, worden trillingen en geluid moeiteloos doorgegeven en door ons hele lichaam geleid, als een soort innerlijke massage. Net als wanneer je een steen in water gooit en er golven ontstaan.

Spanning is wie je denkt te moeten zijn,
ontspanning is wie je bent….

In deze huidige tijd zijn velen van ons het contact met ons eigen lichaam verloren en worden we opgeslokt door wat er allemaal moet.

Soundhealing leid je weg van het ‘moeten’ en denken. Het kan je ondersteunen om je geest tot rust te brengen en de stilte in jezelf binnen te gaan. Waardoor je meer bewust in het hier en nu kunt leven. Ook kunnen eventuele blokkades, vastzittende emoties of fysieke klachten loskomen en verwerkt worden. Het kan iets losmaken, wat losgelaten mag worden.

Daarnaast worden afvalstoffen beter afgevoerd, verbetert je immuunsysteem en wordt je slaap en concentratie bevorderd.

De effecten kunnen een aantal dagen of zelf weken doorwerken in het lichaam!

Klank en trilling nodigen je bovendien uit om naar jezelf te luisteren. Ze spreken het natuurlijk zelf herstellend vermogen van ons lichaam aan en versterken dit.

De helende werking van klank is onlosmakelijk verbonden met ons als mens.

Hoe gaat een soundhealing in zijn werk?

Tijdens een soundhealing lig je gekleed op de (verwarmde) massagetafel met een kussen en een warme deken. Het licht is gedempt. Je geeft je over aan de klanken. Het bijzondere aan een klankervaring is de combinatie van twee zintuigen die bij het aanslaan van de klankschaal tegelijk worden geprikkeld. Namelijk het horen van de klanken en het voelen van de trilling. Doordat de klankschalen en andere instrumenten rond en over je heen bespeeld worden, kun je de fysieke trillingen beter voelen. De trillingen en energie zetten iets in beweging in je lijf.

Ze dragen je naar een oase van rust.

Een klankervaring is een streling en helend voor lichaam, geest en ziel. Gebruik de ontstane stilte in jezelf daar waar jouw behoefte ligt. De voelbare trilling en klank laat niemand ongeroerd. Ervaar de rust van even niets ‘moeten’ en nergens naartoe hoeven. Je zult dan al snel merken dat je lichaam de trillingen eigen maakt. Langzaam zak je als het ware uit je hoofd. Je raakt in een andere staat van bewustzijn en laat je gemakkelijk meevoeren.

Het resultaat van de behandeling: de klankschalen en andere instrumenten bevorderen de harmonie tussen lichaam en ziel en veranderen je trillingsfrequentie. Het kan je weer in balans en in harmonie met jezelf brengen. In contact met je eigen intuïtie en gevoelens.

Voel je lichaam en kom thuis bij jezelf!

Wat bied ik?

Ik ben onder andere opgeleid in soundhealing en zet dit in als tool om jou zo diep mogelijk te laten ontspannen. De sessie wordt volledig op jouw wensen en behoefte afgestemd.

De ervaring leert dat je beste resultaat bereikt, wanneer je dit vaker doet. Meerdere behandelingen verdiepen namelijk de staat van ontspanning en versterken het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Hoe gaat het in zijn werk?

De soundhealing kun je zelf inplannen in mijn agenda via deze link:

Je krijgt dan een mail van mij waarin je afspraak wordt bevestigd en waarin allerlei praktische informatie staat vermeld. Ook stuur ik je een beknopt intakeformulier en een behandelovereenkomst ter voorbereiding.

Heb je nog vragen?

Kijk dan helemaal onderaan deze pagina nog even bij de veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet bij?
Mail me dan gerust!

Soundhealing: €55

De sessie duurt 1 uur, waarvan 45 minuten soundhealing.

5 keer: € 250,-

Het beste resultaat bereik je wanneer je dit vaker doet. Meerdere behandelingen verdiepen namelijk de staat van ontspanning en versterken het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het maakt je bewuster van je eigen lichaam. De effecten zullen dan niet alleen tijdens en vlak na de sessie merkbaar zijn, maar ook in je dagelijkse leven.

Betaling

Voorafgaand aan de sessie via ideal, contant of via een pinbetaling. Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. Als je de afspraak binnen die tijd afzegt, wordt de volledig geplande sessie in rekening gebracht.

De beste keuze is die voor jezelf !

Zij gingen je voor

'Het huis van verbinding' en Petri, alles klopt hier♡. Vooral het grote hart van Petri. Ze straalt zo veel warmte en liefde uit, en dat voel je op deze plek. Een prachtige setting, top verzorgd, je wil meer als je hier een keer geweest bent. Ik kan dan ook niet wachten tot het volgende evenement, waarvan ik hoop dat ik er weer bij mag zijn.
En ik hoop dat vele mensen deze plek ook gaan ontdekken.

K.Huis van Verbinding

Veelgestelde vragen

Wanneer is een sessie niet geschikt voor je?

Het is af te raden een klankschaal behandeling te ondergaan in geval van;

 • Trombose
 • Ernstige hartklachten, recent geplaatste pacemaker
 • Epilepsie
 • Psychose
 • Bij de eerste en laatste 12 weken van een zwangerschap
 • Tijdens chemobehandelingen

Het trillen van de cellen kan dan mogelijk leiden tot ongewenste neven effecten.
Heb je hier twijfels of vragen over, neem contact met me op.

Weet daarnaast ook dat soundhealing niet ter vervanging van medisch noodzakelijke behandelingen of therapie is. Als je onder behandeling van welke aard dan ook bent, is het jouw verantwoordelijkheid dit vooraf aan mij mede te delen en jouw deelname vooraf te bespreken met een behandelend arts, psycholoog of psychiater.

Wat als ik in slaap val?

Mocht je in slaap vallen, wat kan gebeuren, blijft de klank even effectief. Het werkt dan nog steeds door op je fysieke lichaam en je onderbewustzijn.

Wat als ik de klanken niet fijn vindt?

Er is geen garantie dat je van alle klanken houdt. Elke klank die je op wat voor manier raakt, kan een blokkade op fysiek, emotioneel of spiritueel vlak losmaken, die losgelaten mag worden. Vertrouw er maar op dat het precies is zoals het mag zijn.

Wat zijn de te verwachten effecten?

Trillingen van een klankschaal werken in op ons lichaam. De klank en frequentie van de klankschalen en andere instrumenten raken ons in ons hele zijn. De trillingen resoneren door in elke cel van ons lichaam. Ook kunnen eventuele blokkades, vastzittende emoties of fysieke klachten loskomen en verwerkt worden. Het kan iets losmaken, wat losgelaten mag worden.

Daarnaast worden afvalstoffen beter afgevoerd. Het afvoeren van die afvalstoffen kan eventueel gepaard gaan met hoofdpijn of misselijkheid. Het is daarom van belang om goed water te drinken na een sessie.

De effecten van de soundhealing laten zich niet controleren. Geef jezelf zoveel mogelijk over aan wat zich aandient. Richt jezelf, naast de aanwijzingen van mij, vooral op jezelf, op je ademhaling, je lichamelijke sensaties en emoties. Sta jezelf en anderen toe te ervaren wat zich tijdens de soundhealing aandient.

Kan ik na de sessie nog autorijden?

Ja, dat kun jij zeker. Ook na de sessie ben je weer volkomen alert.

Kan ik de sessie vergoed krijgen bij mijn zorgverzekering?

Nee. Hoewel ByPetri is aangesloten bij een beroepsvereniging worden de behandelingen niet vergoed door de zorgverzekering.

Heb je nog een vraag?

Stuur me dan even een mailtje: [email protected] Dan kom ik hier zo snel mogelijk op terug.

Aangesloten bij

ByPetri valt als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op de logo’s om meer te lezen.

Registratie

CAT – registratienummer: 52992021-04-01